Un preparat mai
uşor de dus decât clasicul „ceafă de porc la grătar cu cartofi pai”.
Pentru un prânz
uşor în doi o să aveţi nevoie de:
-
o
felie de ceafă de porc de circa 250 – 300 g;
-
un
ardei gras (roşu, galben, verde, portocaliu, violet, de care găsiţi prin casă);
-
două
fire mititele de praz;
-
câteva
ciupercuţe champignon proaspete;
-
½
linguriţă amestec de condimente Five Spices (Cinq Parfums);
-
1
vârf de cuţit de piper de Cayenne;
-
amestec
de piper (roşu, alb, negru) proaspăt măcinat;
-
sos
de soia (cam 2 linguri pentru marinată + 2 linguri la wok);
-
½ L
vin roşu (cam 1 lingură pentru marinată + 2 linguri la wok, restul în pahare);
-
oţet
balsamic de Modena (1 lingură);
-
ulei
din sâmburi de struguri (1 lingură).
Modus operandi
Spălaţi bine
carnea şi uscaţi-o cu şervete absorbante.
Tăiaţi-o apoi în fâşii late de 1 cm şi
lungi de vreo 3 – 4 cm.
Adăugaţi peste
carne condimentele (Five Spices, piper de Cayenne),
sosul de soia,
vinul şi oţetul balsamic, masaţi bine bucăţile de carne
şi daţi-le apoi
la rece pentru un ceas sau două.
Încingeţi uleiul
în wok şi prăjiţi bucăţile de carne (scurse de
marinadă) la
flacără mare, până când se rumenesc pe toate părţile.
În uleiul rămas
de la prăjirea cărnii căliţi, la flacără medie-mare,
legumele:
-
adăugaţi
întâi ardeiul tăiat fâşii,
-
după
5 minute ciupercile feliate;
-
după
alte 5 minute prazul tăiat rondele.
Reintroduceţi
carnea în wok, adăugaţi restul de sos de soia
şi restul de vin,
amestecaţi şi „stirfraiţi” la foc iute, până
scade lichidul aproape în
totalitate.
Stingeţi flacăra
şi lăsaţi totul acoperit 2 – 3 minute.
Serviţi cu
garnitură de orez, acompaniat de un pahar de vin roşu, sec.
Poftă bună !
Nuuuu,nu ma pot abtine la cate arome sunt acolo si trebuie neaparat sa pregatesc si eu asa ceva!!
ReplyDelete